Закон і Бізнес


Жінка на сніданок


№37 (1387) 15.09—21.09.2018
4587

Влада Саудівської Аравії затримала єгиптянина-мігранта за «непристойну поведінку». Чоловік розмістив у Інтернеті відео, на якому зображено, як він снідає разом з колегою жіночої статі.


Аравійців обурило те, що жінка, одягнута в нікаб, годує його з рук. Відео активно обговорюють в арабському сегменті Twitter. Зокрема, йдеться про «делікатний характер». Окремі користувачі вимагають покарати не тільки чоловіка, але і його колегу, повідомляє Reuters.

Єгиптянина затримали в готелі, де він працював. Йому висунуть обвинувачення в низці порушень, у тому числі в тому, що працював у готельній індустрії, що іммігрантам заборонено. Міністерство праці також викликало власника готелю: за саудівськими законами, він мав подбати про те, щоб чоловіки працювали окремо від жінок.

У зв’язку з інцидентом прокуратура оприлюднила заяву, в якій закликає іноземців дотримуватися законів Саудівської Аравії й поважати її цінності та традиції. Попри реформи, що проводяться, жінкам тут досі заборонено носити одяг, що не закриває волосся і тіло, і розмовляти з чоловіками.