Закон і Бізнес


На керівника ДБР хочуть вплинути через дружину


№37 (1387) 15.09—21.09.2018
5497

Пригрозити жінці, щоб чоловік дав посаду – здається логічний план. Однак чи варто зв’язуватись із подружжям, якщо жінка – суддя, а чоловік прокурор?


Суддя Шевченківського районного суду м.Львів Олександра Баєва отримала повідомлення на Viber від аноніма. Загадковий автор вимагає від її чоловіка — керівника Державного бюро розслідувань, призначити рекомендованих осіб на певні посади.

У разі непокори, судді обіцяють неприємності. А саме - написати заяви до Вищої ради правосуддя та до Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо звільнення О.Баєвої з посади. Крім того анонім запевняє, що оприлюднить факти, які її дискваліфікують та професійно знищать.

Загадковий автор підсумовує свій шантаж так: «будемо вимушені зняти з себе відповідальність за все, що може відбутися з вами далі».

Таємний дописувач писав повідомлення здебільшого увечері та вночі, а також робив кілька невдалих спроб додзвонитись до жінки, однак вона не брала слухавку. Натомість з листів зробила скріншоти, і надіслала їх разом із повідомленням про тиск на суддю у Вищу раду правосуддя (№4636/0/6-18).