Закон і Бізнес


Європейський вікенд

За €500 можна раз поїхати до Венеції або тричі до Белграда


Прогулянка на гондолі по Великому каналу — це ще мінімум €80. Але можна покататися й на трамвайчику.

№36 (1386) 08.09—14.09.2018
4325

Експерти представили рейтинг найдорожчих і найдешевших міст Європи для поїздок на вихідні. Якщо у вас є півтисячі євро, цього вистачить, щоб удвох вирушити до Венеції.


При підрахунках брали до уваги вартість напоїв, вечерю з трьох страв, туристичний проїзний, проживання в тризірковому готелі й трансфери з/в аеропорт. Не забули й про «поживу духовну»: відвідини головної визначної пам’ятки міста, музею й художньої галереї, повідомляє Post Office Travel Money.

Трійка лідерів не дивує: її очолила Венеція, де парі потрібно розщедритися мінімум на €500. На другому місці беззмінний лідер у переліку туристичних столиць світу — Париж із цінником €440. На третьому — Барселона, де «ситі-тур на вікенд» обійдеться в €418.

У першій п’ятірці також Відень (€400) і Брюгге (€397). Ще у рейтингу найбільш затребуваних туристами і недешевих європейських міст опинилися Берлін, Дубровник, Лісабон, Будапешт і Краків. У останньому, наприклад, вартість споживчого кошика становить лише €187.

Як «конкурентів» Post Office Travel Money представило не такі відомі міста й маршрути, які допоможуть туристам суттєво заощадити й при цьому отримати не менше задоволення. Так, відома «друга столиця» Португалії — місто Порту виявилося на третину дешевшим за Лісабон (€202 проти €303).

Очолив же список «незаслужено забутих» столиць Белград, вікенд в якому обійдеться в €164. Наступний — Бухарест (€192) і вже згадуваний Порту. У першій п’ятірці — Братислава та Любляна (€223 і 239 відповідно).