Закон і Бізнес


Суддю відсторонили від роботи через кримінальне провадження


05.09.2018 13:33
4683

Працівників правосуддя продовжують відсторонювати від роботи за звинуваченнями у корупції. Чи то так сумлінно працюють провокатори, чи слідчі, однак підстави щоразу знаходять. Необережні слова і вчинки правників призводять до втрати роботи.


Під час засідання 4 вересня ВРП тимчасово відсторонила від роботи ще одного суддю через кримінальне провадження проти нього. І ще один адвокат звинуватив НАБУ у провокаціях.

Суддю Рокитнянського районного суду Київської області Леоніда Нечипоренка звинувачують у вимаганні хабара у розмірі 2000 доларів для залагодження справи про 2 т. спирту фальсифікату, який незаконно продавали у місцевому магазині. 8000 грн. із вказаної суми він начебто вже отримав.

Представник САП переконує, що перебуваючи на посаді, суддя зможе знищити докази та вплинути на розслідування. Навіть зараз, не маючи доступу до кримінального провадження, Л. Нечипоренко знає, які свідки допитані і повністю володіє ситуацією. Для того щоб довести причетність судді до злочину, обвинувач озвучив цитати із його розмови, в яких він хвалився вирішити всі проблеми, а також своїми зв’язками з іншими правоохоронними органами.

Адвокат судді стверджує, що всі докази у цій справі є припущеннями. В ході подальшого розслідування вони зможуть це довести. А цитати просто вирвані з контексту і мають зовсім інший зміст, ніж той, який їм приписують. Двоє свідків, про яких сказав обвинувач - це ті самі особи, у яких суддя начебто вимагав хабар. Адвокат запевняє, що це провокатори, які спеціально підбурювали суддю.