Закон і Бізнес


Нічого надіти!


№36 (1386) 08.09—14.09.2018
5340

За останні 4 роки ціни стали європейськими, а то й вищими за них, а купівельна спроможність громадян не змінилася. То що носити українцям, які звикли до якісного імпортного одягу, але не можуть собі дозволити його придбати?


Автори проекту «Про внесення змін до статті 397 Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо здешевлення одягу» (№9018) пропонують два шляхи.

По-перше, спростити митне оформлення імпорту брендового одягу, придбаного на території інших країн для подальшої реалізації в Україні. Тобто у власника торговельної марки не доведеться питати окремого дозволу на реалізацію такої продукції в нашій країні.

По-друге, обнулити мито на текстильні матеріали та вироби. Адже, як зазначають автори, одне й те саме плаття відомого бренду в Україні коштує $65, а така сама модель у Польщі — $55, в Іспанії — $46.

Якщо закон приймуть, на переконання нардепів, одяг, що вироблятиметься в нас або завозитиметься в країну, стане дешевшим. Тоді в українців, а особливо в українок, не з’являтимуться причини для розпачу через те, що нічого надіти.