Закон і Бізнес


Нездорова цікавість


№36 (1386) 08.09—14.09.2018
8084

Допитливість — чудова риса, що розширює горизонти, розвиває і стимулює творчість. Однак що робити коли жага знань фокусується на одній особі, та ще й судді?


На втручання адвоката у свою діяльність жаліється суддя Московського районного суду м.Харкова Наталя Єрмак.

Адвокат, що захищає обвинуваченого у кримінальній справі щодо незаконного виготовлення зброї, зацікавився її особою. Він прагне знати про неї все — графік її відпусток, скільки вихідних і відгулів вона мала, скільки разів за рік хворіла. Скільки справ розглянула і наскільки активно брала участь у заходах органів суддівського самоврядування.

Це прагнення дізнатись про неї усе здається судді загрозливим.

Адвокат не просто хоче дізнатись все про жінку, він навіть зажадав бути присутнім під час співбесіди Н.Єрмак у Вищій кваліфікаційній комісії суддів. Про це він повідомив Вищу раду правосуддя відповідним повідомленням. Аргументував таке бажання тим, що від процесуальної поведінки судді буде залежати доля його клієнта, тож він хотів би пересвідчитись, що суддя поводиться бездоганно.

Н.Єрмак вважає таку нездорову цікавість до своєї особи тиском з метою вплинути на майбутній вирок (повідомлення №4483/0/6-18). Тому просить ВРП вжити заходів, щоб зупинити допитливого адвоката.