Закон і Бізнес


Про нещасний випадок


№36 (1386) 08.09—14.09.2018
11351

Алкогольне сп'яніння не становить підставу визнання нещасного випадку таким, що не пов'язаний із виробництвом, оскільки не є основною причиною настання цього нещасного випадку. Про це йдеться у постанові Верховного Суду від 20.08.2018.


З робітником консервного комбінату стався нещасний випадок на виробництві – він втратив свідомість у підсобному приміщенні, впав на бетонну підлогу та отримав численні забої. За результатами розслідування, проведеного на підприємстві, були складені акти про те, що на момент події робітник був на підпитку та порушив правила трудового розпорядку. Зазначені документи робітник оскаржив у суді, стверджуючи, що не вживав алкоголю.

Суд першої інстанції вніс редакційні правки у акти, не змінивши їх суті. Апеляційною інстанцією вердикт місцевого суду залишений без змін.

У постанові №286/2115/16-ц ВС звернув увагу на результати аналізу крові робітника, які свідчили не на його користь. Попри те було вказано на доведеність факту порушення правил трудового розпорядку, що становить основу складених актів.