Закон і Бізнес


Невідомі проникли в суд та встановили «прослушку»


10.08.2018 15:51
8348

В Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області проникли невідомі особи та встановили прослуховуючий пристрій у кабінеті голови суду. Очільник суду заявив в Вищу раду правосуддя про втручання в його діяльність.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі ВРП.

Так, до Вищої ради правосуддя 2 травня 2018 року надійшло повідомлення голови Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Віктора Данка про втручання у його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

У повідомленні зазначено, що в ніч з 24 на 25 квітня 2018 року близько невідомі особи проникли в адміністративну будівлю суду. Проникнення невідомих осіб зафіксували камери відеоспостереження.

Під час огляду місця події у службовому кабінеті голови суду було виявлено предмет, схожий на пристрій для прихованого зняття інформації.

Голова суду розцінює такі дії як непроцесуальний вплив на суддю, встановлення контролю над здійсненням правосуддя та втручання в діяльність судді.

26 квітня 2018 року слідчим відділом УСБУ в Закарпатській області розпочато кримінальне провадження згідно із заявою голови суду за вказаним фактом за частиною першою статті 359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації), частиною першою статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

З огляду на зазначене ВРП ухвалила звернутися до ГПУ щодо надання інформації про розслідування та розкриття злочину, вчиненого стосовно голови Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області В.Данка.