Закон і Бізнес


У Апеляційному суді Києва побили адвоката


07.08.2018 16:34
12186

7 серпня у приміщенні Апеляційного суду м. Києва представники одного з радикальних угруповань побили адвоката Олега Поваляєва.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі НААУ.

Так, адвокат під час судового засідання зробив зауваження особам з символікою однієї з праворадикальних організацій, які поводили себе провокаційно, намагаючись зірвати судове засідання. У відповідь на зауваження двоє з них схопили адвоката за руки, а третя особа нанесла удар рукою в область обличчя.

Під час перерви у судовому засідання група молодиків, в кількості біля 30 осіб, погрожувала адвокату фізичною розправою у зв`язку з тим, що він на їх думку, захищає не того, кого «треба».

Зі сторони поліції, яка була присутня під час вказаних подій, не було жодної реакції.

За вказаним фактом адвокатом подане повідомлення про кримінальне правопорушення, наразі адвокат проходить медичне обстеження для встановлення ступеню тяжкості тілесних ушкоджень.

Вказана ситуація буде предметом розгляду на черговому засіданні Комітету захисту прав адвокатів НААУ, що відбудеться 10 серпня 2018.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок нападу на адвоката в приміщенні суду. Нещодавно у будівлі Апеляційному суді Києва 27 липня сталася сутичка між групою учасників праворадикальної організації С14 і адвокатом Валентином Рибіним.