Закон і Бізнес


Адвокати Сербії оголосили про страйк через вбивство колеги


Огняновіч брав участь у процесах проти членів чорногорської мафії.

30.07.2018 11:08
6878

Адвокатські палати Сербії і Белграда зажадали від влади якнайшвидшого розслідування вбивства адвоката Драгослава Михайла Огняновіча і оголосили про припинення роботи на тиждень.


Невідомий, за даними поліції, стріляв в Огняновіча на вулиці Антифашистської боротьби перед входом в будинок в районі Новий Белград в суботу. Адвокат від отриманих поранень помер, його дорослий син з раною руки був доставлений до міського центру швидкої допомоги. Начальник управління кримінальної поліції пообіцяв, що співробітники МВС і прокуратури вживатимуть усіх необхідних заходів для пошуків нападника.

«Вбивство Михайла Огняновіча найдраматичнішим чином демонструє, в яких умовах адвокати в Сербії виконують свій професійний обов'язок. Це вбивство стало останнім в ряду численних нападів на адвокатів, багато з яких залишилися нерозкритими», - повідомила адвокатська палата країни.

«Тому адвокатська палата Сербії і адвокатська палата Белграда сповіщають громадськість, що з понеділка 30 липня 2018 року припиняє роботу на один тиждень, щоб послати чіткий сигнал єдності в професії і твердої рішучості не примирятися з подібними подіями», - йдеться в повідомленні.

За останні роки загиблий брав участь в ряді резонансних справ. Серед них процеси проти членів чорногорської мафії, де М.Огняновіч представляв інтереси ватажка ОЗУ Луки Бойовіча, що відбуває в Іспанії 18-річний тюремний термін за незаконне зберігання зброї, і його сім'ї.

Закон і Бізнес