Закон і Бізнес


Відпочити від пияцтва


Відсутність пластикових стаканів має зупинити туристів від надмірної пиятики.

№30 (1380) 28.07—03.08.2018
4387

На Балеарських островах через почастішання інцидентів з нетверезими туристами можуть змусити готелі відмовитися від системи all inclusive. Або хоча б виключити з неї алкоголь.


Уряд Балеарського архіпелагу (до його складу входять острови Майорка, Менорка, Ібіца і Форментера) має намір концептуально розв’язати проблему «п’яних» туристів. Зокрема, пропонується лімітувати необмежений алкоголь у рамках системи all inclusive. Як варіант — за міцні напої доведеться платити окремо.

На думку генерального директора управління з питань туризму Балеарських островів Антоні Сансо, саме алкоголь, що вільно подається в готелях, — основна причина непристойної поведінки туристів. Чиновник нарікає, що через це місцевий бюджет змушений витрачати гроші на додаткові наряди поліції. Не допомагає і збільшення штрафів за порушення громадського порядку.

Виправити ситуацію мають намір економічними методами. Для того щоб готелі відмовилися від «все включено» з алкоголем, влада Балеарських островів розробляє новий закон, пов’язаний з переробкою відходів. Як повідомлялося раніше, тут збираються повністю заборонити використання соломинок, пластикових стаканів або одноразових тарілок у готелях. Але саме такий посуд затребуваний в all inclusive, оскільки дає змогу клієнтам їсти й пити на відкритих майданчиках, біля басейну або на пляжі й навіть виходити за межі курорту зі стаканом у руці.

Крім того, Балеарські острови хочуть заборонити рекламу міцних напоїв і закладів на архіпелазі, а також забезпечення туристів алкоголем під час екскурсій або морських прогулянок.