Закон і Бізнес


Багато суддів хочуть стати учасниками великого Нюрнберзького процесу, - Портнов


23.07.2018 12:13
6974

Ключове, про що говорять судді, і я це добре знаю, - багато хто з них хочуть стати учасниками великого Нюрнберзького процесу щодо тих, хто сьогодні править Україною.


Таку думку в інтерв'ю виданню «Страна.ua» висловив екс-перший заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов.

«Очевидно, що більшість суддів чекають зміни влади і вважають її тимчасовою навалою. Багато хто навіть вважають це окупацією України людьми, які сьогодні всією своєю політичною командою (вся коаліція на двох, включаючи президента) мають рейтинг в 5,5%. Їх уходу всі чекають», - зазначив він.

А.Портнов вважає, що раніше звільнені з системи люди так чи інакше будуть відновлені: «хтось за допомогою інструментів ЄСПЛ, інші - через механізми конституційної скарги, треті - отримають реінкарнацію після зміни влади в нових судових реаліях».

«Ключове, про що говорять судді, і я це добре знаю, - багато хто з них хочуть стати учасниками великого Нюрнберзького процесу щодо тих, хто сьогодні править Україною. Ні у кого не викликає сумніву, що всі нинішні правителі будуть сидіти в клітинах київських судів, - упевнений він. - І знаєте, є помилкове враження, що той хто призначав суддів, той їх і контролює. Попередній президент теж багато кого призначав, а сьогодні вони судять його. Суддів ніхто не може контролювати в довгостроковій перспективі - тільки в поточному моменті і середньостроково, коли у тебе є для них батіг і пряник, а у судді до влади теж є якесь питання. Ось в цій точці координат ще можлива взаємодія. Але як тільки Порошенко перестане бути владою, я не думаю, що у когось з суддів здригнеться рука виписати санкцію на його арешт. Ніяких сумнівів у цьому немає».

Повний текст інтерв’ю можна переглянути за посиланям.

Закон і Бізнес