Закон і Бізнес


Venі, vidi, possedi


№29 (1379) 21.07—27.07.2018
5148

Суд Валенсії визнав працівника архіву винним «в явному намірі пропускати роботу й не виконувати своїх службових обов’язків». Покаранням стала заборона займати державні посади протягом 9 років.


У робочі дні Карлеса Ресіо відмічався на охоронному пункті о 7:30, а потім ішов у своїх справах. О 16:00 він повторював процедуру та йшов додому, повідомляє The Local.

У той же час К.Ресіо стверджує, що «гарував, як кінь»: виконував свої обов’язки поза офісом, займався судовими справами й консультував політиків. Проте за всі 10 років служби слідство не змогло виявити жодного задокументованого епізоду його роботи.

Колишній держслужбовець наполягає, що його просто атакували противники роботи поза офісом. Тим паче що на посаді голови архіву він отримував €50 тис. на рік.

За інформацією La Sexta, чоловік захоплювався малюванням коміксів.

Уперше про його хитрість стало відомо в січні 2017 року. Тоді газета El Mundo з’ясувала, що колеги К.Ресіо жодного разу не бачили його на робочому місці й були впевнені, що він і сам не в курсі, де розташований його робочий кабінет. Чиновник був звільнений у серпні того ж року. Покарання загрожує й безпосередньому начальникові прогульника.