Закон і Бізнес


Між літом і зимою


№28 (1378) 14.07—20.07.2018
4373

Переходити з літнього часу на зимовий і назад Європа більше не буде. Але на якому з них зупинитися? Питання переадресували самим європейцям.


Виконуючи постанову Європарламенту, Європейська комісія запустила сайт, на якому жителі країн ЄС можуть до 16 серпня проголосувати за те, якому часу вони віддають перевагу: літньому чи зимовому, пише DW.

Як би там не було, але кінець «поневірянням» близький! Що не дивно. Так, результати репрезентативного опитування, проведеного інститутом вивчення, громадської думки Forsa в Німеччині однозначні: майже 2/3 німців уважають перехід на літній та зимовий час безглуздою процедурою й виступають за те, щоб скасувати її.

Власне кажучи, мова йде про так званий літній час, тому що зимовий — це «нормальний» час, за яким Європа жила до 1980 року. Через майже 40 років дуже багато жителів європейських країн скаржаться на те, що це негативно позначається на їхньому фізичному стані та психічному здоров’ї.

Крім того, економічна вигода від переведення стрілок нині значно менша, ніж колись уважалося. Та й медики нарікають, що на адаптацію організму до нового режиму сну й роботи зазвичай потрібно не менш як 3—4 тижні.