Закон і Бізнес


Дії прокуратури у справі члена ВСП Гречківського порушують КПК, — захист


10.07.2018 13:41
3046

Адвокат члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського Петро Бойко заявив, що Генеральна прокуратура проводила слідчі дії в справі його клієнта вже після завершення досудового розслідування, що є грубим порушенням КПК.


Про це адвокат повідомив «Українським Новинам» після чергового засідання в Шевченківському районному суді, повідомляє «ЗіБ».

Як зазначив адвокат, в січні 2017 року Генпрокуратура винесла постанову про закінчення досудового розслідування і на вимогу законодавства повинна була або закрити справу, або передавати її в суд. Однак після цього прокурори продовжили проводити низку слідчих дій, що є грубим порушенням КПК. Документи, які підтверджують такі дії прокуратури, сторона звинувачення передала в суд 9 липня.

Окрім цього, як повідомила сторона захисту, ГПУ призначила його клієнту альтернативну психіатричну експертизу, не зважаючи на те, що така експертиза вже була призначена в Українському науково-дослідному інституті соціальної і судової психіатрії Міністерства охорони здоров'я на підставі постанови суду.

Також адвокат добавив, що прокуратура продовжувала запобіжні заходи фігурантам.