Закон і Бізнес


Картка, зйомка, 12 клопотань


№27 (1377) 07.07—13.07.2018
7565

Напевне вас здивувало б, якби хтось надіслав дані вашої зарплатної картки із переліком платежів та їх призначенням. Звісно, Україна не Швейцарія, але якась банківська таємниця все ж існує.


Така інформація здивувала і Тетяну Левицьку із Шевченківського районного суду м.Києва. Повідомлення її чоловікові надійшло від особи, яка назвалася працівником СБУ і наполегливо запрошувала того на зустріч. В якості аргументу на Вайбер прислали скаргу, що начебто направлена до НАБУ та голові суду. В ній-то і містилися відомості про рух коштів.

Потім був ще один дзвінок і новий платіжний документ, який був проведений з картки судді нібито за оренду приміщення. Причому 2000 грн. дійсно були списані, хоча жінка стверджує, що не робила такий платіж.

Водночас у суді з’явився оператор з відеокамерою, який представився як член ГО «Ініціативи майбутнього». Він безцеремонно почав вести зйомку, хоча не отримав на це дозволу, й заявив, що його цікавить не ця справа, а саме діяльність Т.Левицької. Загалом чоловік подав 12 клопотань про зйомку в різних провадженнях за її участі.

Це можна було б вважати збігом, якби згадана скарга до НАБУ не була підписана представником тієї ж ГО. «Співробітник СБУ» також зазначав, що гроші з картки судді пішли їх опонентам у справі.

Суддя вирішила, що краще із цими подіями розберуться у Генеральній прокуратурі та Вищій раді правосуддя (№3365/0/6-18).