Закон і Бізнес


Літній форум ААУ з кримінального права та процесу: про що говорили юристи


09.07.2018 13:38
2237

6 липня 2018 року у приміщенні Національного університету "Одеська юридична академія" відбувся Літній форум ААУ з кримінального права та процесу "Золотий Дюк".


Форум з вітальними словами відкрили президент ААУ Зоя Ярош, президент Одеської юридичної академії Сергій Ківалов та голова Ради адвокатів Одеської області Йосип Бронз.

В ході І сесії про новели КПК і тактику захисту на стадії досудового розслідування в кримінальному провадженні розповів голова Одеського відділення ААУ, партнер АО «Barristers» Денис Пономаренко. Адвокат, партнер VB PARTNERS Денис Бугай поділився тактикою захисту в справах з міжнародним елементом та способами як не допустити екстрадицію. Професор кафедри правосуддя КНУ ім. Т. Шевченка Микола Шумило виступив із доповіддю на тему: "Роль та значення суду в структурі кримінального провадження". Законодавчі перспективи були темою доповіді завідувача кафедри кримінального процесу НУ «ОЮА» Ірини Гловюк.

Під час II сесії експерти обговорювали останні тенденції щодо оскарження ухвал, які не передбачені ст. 309 КПК; допустимість доказів з урахуванням останніх змін до КПК; обґрунтування ризиків, передбачених ст. 177 КПК; обшук: правовий статус вилученого майна; проблеми здійснення захисту в судових стадіях кримінального провадження.

III сесію заходу відкрив спеціальний гість - адвокат, партнер АО «Barristers» Ілля Новіков, який розповів про главу 30 КПК та висловив власну позицію про те, що пішло не так із судом присяжних. Кримінальний аналіз на досудовому розслідуванні провів доцент кафедри кримінального процесу Одеського державного університету внутрішніх справ Андрій Холостенко. Про побудову стратегії захисту в кримінальному проваджені в поєднані з іншими видами судочинства говорив партнер EQUITY В’ячеслав Краглевич. Окремі питання визнання доказів недопустимими у зв’язку з істотними порушенням прав та свобод особи висвітлила асистент кафедри кримінального процесу та оперативно-розшукової діяльності Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Аліса Панова. З останньою доповіддю про призначення експертизи по-новому та про особливості проведення економічних експертиз виступила судовий експерт вищого класу, професор кафедри ОРД Університету ДФС Віолетта Федчишина.

IV сесія, модератором якої виступила З.Ярош, розпочалась з доповіді керуючого партнера Мета-інформ Андрія Крижевського, який проаналізував судову практику з питання кримінальної відповідальності посадових осіб підприємства. Юрист АО «Лещенко, Дорошенко і партнери» Владислава Пухаленко розповіла про практичні аспекти звернення до ЄСПЛ у кримінальних провадженнях.

Форум завершився вечіркою у клубі «Пляжник». Генеральними партнерами форуму виступили АО "Barristers" та EQUITY.

Презентації доповідачів можна переглянути за посиланням.