Закон і Бізнес


Про переваги подання звітності в електронному вигляді розповів ВААС


05.07.2018 16:34
5254

Переваги подання звітності в електронному вигляді полягають у тому, що документи на наявність арифметичних помилок перевіряються автоматично, а отже заощаджується час на відправлення звітності в електронному вигляді за допомогою спеціальних програм через мережу Інтернет.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі Вінницького апеляційного адмінсуду, наказом Міністерства фінансів України від 02.03.2018 №340 затверджено Зміни до Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів. Цей наказ набрав чинності 17.04.2018.

У змінах передбачено, що форми звітності складаються та подаються із застосуванням автоматизованої системи подання електронної  звітності з використанням електронного цифрового підпису клієнтів Державної казначейської служби України (далі- АС «Є-Звітність»).

Починаючи з 02.07.2018, клієнти Державної казначейської служби України повинні складати та подавати бюджетну звітність за ІІ квартал 2018 року  тільки із застосуванням АС «Є-Звітність».

АС «Є-Звітність» передбачає створення особистого електронного кабінету розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів для створення та подання електронної бюджетної звітності. АС «Є-Звітність» являє собою єдиний формат подання електронної звітності для всіх клієнтів Державної казначейської служби України і є важливим кроком на шляху модернізації системи бухгалтерського обліку в державному секторі економіки.

Фінансова звітність подається до органів Державної казначейської служби України на електронних носіях згідно з вимогами автоматизованої системи. При цьому застосовуються вимоги законодавства про електронні документи та електронний документообіг.

Поряд з іншими одержувачами бюджетних коштів Вінницький апеляційний адміністративний суд теж перейшов на електронний документообіг в частині складання та подання бюджетної фінансової звітності. Використання автоматизованих форм бюджетної звітності зменшує затрати робочого часу на заповнення форм звітності, складання самого звіту працівниками відділу матеріально-технічного забезпечення, планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності та,у свою чергу,прискорює час перевірки поданої звітності органами Державної казначейської служби України.