Закон і Бізнес


Міжнародна комісія юристів захищатиме права адвокатів в Україні


27.06.2018 15:09
4487

Під час зустрічі Делегації Національної асоціації адвокатів України з керівництвом програми по Європі та СНД Міжнародної комісії юристів, що відбулась в м. Женева (Швейцарія), було погоджено наміри щодо підписання меморандуму про співробітництво в сфері захисту професійних прав адвокатів в Україні.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі НААУ, до складу делегації  Національної асоціації адвокатів України увійшли: Ганна Боряк – голова Комітету захисту прав адвокатів та адвокатської діяльності при НААУ; Олег  Гарник –  член Комітету захисту прав адвокатів та адвокатської діяльності при НААУ; Юрій  Григоренко – адвокат, член Комітету захисту прав адвокатів та адвокатської діяльності при НААУ, Віталій Власюк – заступник голови комітету з міжнародних зв’язків НААУ; Ольга Просянюк – адвокат, громадський діяч; Вадим  Красник – голова секретаріату НААУ; Ярослав Романенко – представник НААУ щодо налагодження зв’язків профспілок; Ігор Орлов – голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії м. Києва.

Даною зустріччю покладено початок тісної співпраці щодо питань боротьби з порушенням професійних прав адвокатів та гарантій незалежності адвокатської професії. В ході зустрічі та проведених переговорів представники прийшли до спільної позиції і погодили наміри щодо підписання меморандуму про співробітництво в сфері захисту професійних прав адвокатів в Україні. Також домовилися врегулювати порядок оперативного обміну інформацією стосовно конкретних фактів порушення адвокатських прав і гарантій. Представники міжнародної комісії юристів висловили бажання і готовність направити до України моніторингову місію з метою вивчення ситуації щодо порушення професійних прав адвокатів в Україні для підготовки комплексного звіту.

Міжнародна комісія юристів – недержавна організація, що працює у сфері міжнародного права прав людини та міжнародних стандартів системи правосуддя. Комісія представляє собою постійно діючу групу із 60-ти відомих юристів (суддів та адвокатів) з різних країн, в тому числі, представників вищих органів судової влади в багатьох країнах світу. 

Комісія має національні секції та філіали у більш ніж 80-ти країнах. Враховуючи правову направленість комісії, членами її підрозділів, в основному, є ті, хто має відношення до даної професії: юристи, судді, вчені, спеціалісти в області національного та міжнародного права.