Закон і Бізнес


КСУ розгляне справу щодо пенсій державних службовців


26.06.2018 08:50
39814

Сьогодні, 26 червня, Конституційний Суд розглядатиме справу щодо умов та порядку перерахунку призначених пенсій державних службовців.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі КСУ, о 14:00 годині Конституційний Суд розгляне скаргу Віри Павленко (щодо умов та порядку перерахунку призначених пенсій державних службовців) у формі письмового провадження.

У конституційній скарзі автор наголошує на невідповідності Конституції України вказаної вище норми Закону України № 76–VІІІ, за якою текст статті 37-1 Закону України «Про державну службу» № 3723 викладено в такій редакції: «Умови та порядок перерахунку призначених пенсій державних службовців визначаються Кабінетом Міністрів України». Суб’єкт права на конституційну скаргу вказує, що цією редакцією звужено зміст та обсяг існуючих прав і свобод державних службовців в аспекті перерахунку призначених їм пенсій.

Окрім цього, КСУ розгляне справи за конституційним поданням 59 народних депутатів України (щодо відповідності Конституції України статті 368-2 КК України) та за конституційною скаргою Марини Ковтун (щодо відповідності Конституції України положення частини п`ятої статті 176 КПК України).