Закон і Бізнес


У Києві обговорять альтернативні методи захисту бізнесу


25.06.2018 15:59
3623

27 червня у Києві Міністерство юстиції України, Київська торгово-промислова палата та юридична компанія «Dictum» проведуть для представників бізнесу, адвокатів, медіаторів та юристів круглий стіл на тему «Альтернативні методи захисту бізнесу».


Питання способів захисту бізнесу не втрачають своєї актуальності. За словами організаторів, у 2017 році змінилася штатна чисельність суддів місцевих і апеляційних судів. Проте, ще чимало посад залишаються вакантними. Тривалий час не вирішується питання призначення нових суддів, обрання їх на посади безстроково та переведення. Є окремі суди в яких немає жодного судді, що має право здійснювати правосуддя.

Рада бізнес-омбудсмена оприлюднила статистику щодо кількості скарг. За перший квартал надійшло 646 скарги, у порівнянні з минулим 2017 роком за аналогічний період – 264.

На круглому столі адвокати, юристи, бізнес-медіатори, а також заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова, депутат Київської обласної ради Іван Ступак та народний депутат Верховної Ради України Борислав Береза будуть вирішувати питання альтернативних форм захисту бізнесу. Дискусії будуть проводитися за такими напрямками:

1. Медіація для бізнесу – практичний аспект;
2. Альтернативні способи захисту бізнесу від Мінюсту;
3. Превентивні засоби захисту бізнесу.

Круглий стіл проходитиме у приміщенні Київської торгово-промислової компанії з 9:00 до 13:00 години за адресою: вул. Б. Хмельницького, 55. 

Участь у заході за попередньою реєстрацією – безкоштовна.

З програмою заходу можна ознайомитися за посиланням.