Закон і Бізнес


Зареєстровано П'ятий апеляційний адміністративний суд


25.06.2018 12:37
7666

П'ятий апеляційний адміністративний суд зареєстровано як юридичну особу в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі суду, указом Президента України №455/2017 від 29.12.2017 «Про ліквідацію апеляційних адміністративних судів та утворення апеляційних адміністративних судів в апеляційних округах» утворено П'ятий апеляційний адміністративний суд в апеляційному окрузі, що включає Миколаївську, Одеську та Херсонську області, з місцезнаходженням у місті Одесі.

Зазначимо, що Одеський апеляційний адміністративний суд буде продовжувати здійснення правосуддя до початку роботи нового суду.

Новоутворений П'ятий апеляційний адміністративний суд розпочне свою діяльність з дня, визначеного у повідомленні голови цього суду про початок роботи, розміщеного в газеті «Голос України» відповідно до ч. 6 ст. 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Невдовзі Одеський апеляційний адміністративний суд переїде до нової будівлі, загальною площею більше 7,5 тис. квадратних метрів, розташованої за адресою м. Одеса, проспект Гагаріна, будинок 19-21. Відповідне розпорядження, відмітимо, видав Кабінет Міністрів України 1 липня 2016 року.

На сьогоднішній день триває активна реконструкція приміщення майбутнього суду.  До його модернізації підключені провідні українські архітектори, дизайнери та ІТ- спеціалісти. Нова будівля буде облаштована з урахуванням сучасних європейських стандартів за зразком Баварського адміністративного суду міста Мюнхен.