Закон і Бізнес


За сімейні цінності


№24 (1374) 16.06—25.06.2018
5457

Пропагування нетрадиційних стосунків лише погіршуватиме демографічну ситуацію в Україні. Тому необхідно захистити суспільну мораль та дітей від цієї пошесті.


Принаймні, так вважає автор проекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту суспільної моралі та традиційних сімейних цінностей» (№8442). При цьому він не обмежується пропозиціями припинити впровадження у законодавство надто ліберального трактування поняття сім’ї та криміналізувати пропаганду одностатевих стосунків.

Нардеп закликає колег повернутися до стимулювання народжуваності та державної підтримці традиційної сім’ї в країні. Зокрема, збільшити допомогу при народженні первістка до 65 прожиткових мінімумів та відновити її підвищення при народженні другої (130 п.м.) і третьої (200 п.м.) дитини.

Також пропонується відновити пільги з оплати за харчування дітей у державному та комунальному дошкільному навчальному закладі. При цьому організувати безоплатне харчування для учнів 1-4 класів, а дітей-сиріт, дітей з неповних та багатодітних сімей ще й у професійно-технічних навчальних закладах.

Утім, малоймовірно, що таку ідею підтримають його колеги, а тим більше наші європейські партнери. Адже, навпаки, Уряд сьогодні зобов’язаний упроваджувати заходи щодо подальшого зрівняння у правах будь-яких пар та недопущення дискримінації представників ЛБГТ-товариства.