Закон і Бізнес


Як запобігти корупції


№24 (1374) 16.06—25.06.2018
4525

У нашій державі важко протидіяти корупції. Причина – в менталітеті. Адже усі засуджують це явище, але не проти, якби їхнім кумом був, наприклад, прокурор.


Таку думку висловив суддя Апеляційного суду Вінницької області у відставці, тренер-викладач Національної школи суддів Юрій Аліфанов під час круглого столу «Запобігання та протидія корупції в Україні».

Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі установи, відкриваючи захід заступник голови суду Олександр Панасюк висловив переконання, що круглий стіл пройде не у форматі дискусії, а буде спілкуванням однодумців.

Утім, деякі питання все ж були. Зокрема, у представників Національного агентства з питань запобігання корупції з’ясовували тлумачення терміну отримання доходу для подання декларацій щодо суттєвої зміни матеріального стану.

Ю.Аліфанов сформулював власні рекомендації щодо вдосконалення чинного законодавства і практики його застосування у сфері боротьби з корупцією. «Насамперед потрібно посилити санкції та передбачити більш жорсткі міри покарання за корупційні злочини, аж до найсуворіших. Незалежно від цього, процесуальні норми мають належним чином забезпечувати право людини на захист», — наголосив він.