Закон і Бізнес


Суд відправив під домашній арешт підозрюваних в замовних вбивствах, яких затримали «на гарячому»


12.06.2018 11:56
5687

Приморський районний суд м. Одеси обрав громадянам Приднестровської Молдавської Республіки, що були раніше затримані із зброєю за підозрою у спробі вчинення двох замовних убивств, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.


Про це повідомив радник начальника ГУ Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк, нагадавши при цьому гучні обставини затримання підозрюваних одразу після невдалого нападу.

За наявною в редакції «ЗіБ» інформацією, рішення про зміну запобіжного заходу виносив заступник голови суду Вадим Коваленко. Він же раніше виносив ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та продовження цього заходу.

Прикметно, що «домашнім» арешт для підозрюваних стане у помешканні в Одесі, яке напередодні було орендоване спеціально для цих цілей, адже підозрювані взагалі не мали місця проживання в Україні.

Нагадаємо, громадяни ПМР, які прибули в Ренійський район Одеської області, намагалися вчинити замах на життя одеського підприємця. На дорозі Орловка - Болград зловмисники обстріляли автомобіль жертви з АКС і зникли з місця злочину. Потерпілий, чоловік 50-ти років, який їхав в цей момент додому, не постраждав. Для затримання кілерів було введено план «Сирена». Вже за годину працівники поліції виявили двох членів групи 1986 го і 1981-го років народження в Затоці — вони намагалися сховатися на авто, на якому, швидше за все, намагалися скоїти вбивство. Пізніше при спробі покинути країну прикордонниками був затриманий третій підозрюваний, 1990 року народження.

Було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 15 та частини 1 статті 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Дана частина статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років. Тоді всім трьом членам групи обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В рамках справи, зокрема було проведено низку експертиз, якими досліджувалися відстріляні гільзи та вилучена зброя, а також встановлено відповідність слідів протекторів шин на місці злочину протекторам коліс авто, на якому невдовзі були затримані підозрювані.

Закон і Бізнес