Закон і Бізнес


За що можуть позбавити субсидії та коли чекати на візит інспектора


08.06.2018 16:16
8520

Власників лишніх квадратних метрів можуть позбавити субсидії, а візит інспектора з перевіркою для отримання субсидії відбувається лише у виняткових випадках.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики.

Як зазначили в Мінсоцполітики, наявність квартири або будинку площею понад 120 та 200 квадратних метрів відповідно, наявність транспортних засобів, яким менше п’яти років, а також наявність у складі сім’ї працездатних непрацюючих осіб стануть причинами для відмови у призначенні субсидії.

Також у відомстві запевнили, що чутки щодо масових рейдів інспекторів до помешкань отримувачів субсидій є безпідставними. Візит інспектора з перевіркою для отримання субсидії відбувається лише у виняткових випадках та за зверненням самої людини.

Якщо домогосподарство не має права отримання субсидії на загальних підставах, наприклад, через наявність транспортного засобу менше п’яти років, але сім’я вважає, що потребує державної підтримки, в такому випадку комісія направляє інспектора обстежити  матеріально-побутові умови помешкання.

Разом із тим, ті громадяни, що нададуть у деклараціях завідомо недостовірні дані будуть позбавлені права на субсидію, а також зобов’язані повернути до державного бюджету усі незаконно отримані гроші платників податків за період отримання субсидій з моменту подання неправдивих даних.