Закон і Бізнес


Засідання ВРП 7 червня 2018 року


07.06.2018 10:00
3910

Під час засідання 7 червня Вища рада правосуддя розгляне подання про відрядження одного та звільнення 4-х суддів за загальними обставинами. Також вивчатимуться скарги на висновок дисциплінарної палати ВРП.


Порядок денний № 40
засідання Вищої ради правосуддя
7 червня 2018 року

1. Розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про відрядження суддів:

Руснака Анатолія Івановича    - до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська.

    (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Данішевська В.І.)

2. Розгляд подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про надання згоди на утримання судді під домашнім арештом.
    (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Мамонтова І.Ю.)

3. Розгляд клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про тимчасове відсторонення судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська ЛЕОНОВА Андрія Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
    (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

4. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

    - у зв’язку з поданням заяви про відставку:

Євстигнеєва Олександра Сергійовича     - судді Дніпропетровського апеляційного господарського суду;

    (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Данішевська В.І.)

    - у зв’язку з поданням заяви про відставку:

Романішина Володимира Леонідовича - судді Одеського апеляційного адміністративного суду;

    - у зв’язку з поданням заяви за власним бажанням:

Кірієнка  Вячеслава Олександровича - судді Донецького окружного адміністративного суду.
    (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Комков В.К.)


5. Розгляд скарги судді Оржицького районного суду Полтавської області СМІЛЯНСЬКОГО Євгенія Анатолійовича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14 березня 2018 року № 767/3дп/15-18 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.
(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

6. Про залишення без розгляду та повернення скарги Михайляка Богдана Михайловича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 20 квітня 2018 року № 1205/1дп/15-18 про відмову у притягненні до дисциплінарної відповідальності судді Галицького районного суду міста Львова ЛЯЛЮКА Євгена Дмитровича.
(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

7. Розгляд скарги Десятнікова М.І. на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 25 жовтня 2017 року № 220дп-17 про закриття дисциплінарного провадження стосовно першого заступника керівника Котовської місцевої прокуратури Одеської області ТІОРИ Юрія Порфирійовича.
(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гречківський П.М.)

8. Розгляд повідомлення судді Житомирського районного суду Житомирської області МОКРЕЦЬКОГО Віктора Івановича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.
(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Маловацький О.В.)

9. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:
1) Беляневича В.Е. – за повідомленням судді Олександрівського районного суду Донецької області ПОПОВИЧА Ігоря Анатолійовича;
2) Беляневича В.Е. – за повідомленням голови Токмацького районного суду Запорізької області КУРДЮКОВА Вячеслава Миколайовича;
3) Бойка А.М. - за повідомленням голови зборів суддів Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області ЮРЛАГІНОЇ Тамари Володимирівни. 
(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

10. Різне.