Закон і Бізнес


Альтернатива інтернату: де житимуть діти-сироти


05.06.2018 16:22
4309

Для дітей-сиріт побудують 600 будинків сімейного типу. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України наразі розробляє типові проекти будівництва сімейних будинків нового типу.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі Мінрегіону, вже заплановано будівництво 600 таких закладів, що забезпечить житлом і сім'єю близько 6000 дітей-сиріт, які проживають сьогодні в Україні.

Для цього регіони повинні знайти підходяще місце для розміщення нового об'єкта і почати відведення земельної ділянки. Головна умова розташування ділянки — знаходження поблизу нього дитячих садків, шкіл, медичних установ і т.д.

Планується побудувати 24 сімейних будинків нового типу, по одному в кожній в області.

Відзначимо, що на сьогоднішній день умови, в яких проживають діти-сироти, вкрай плачевні. За статистикою кожні 3 дні в інтернатах вмирає 1 дитина.  90% випускників таких закладів виростають повністю не адаптованими до життя у суспільстві, 50% — схильні до скоєння злочинів, 23% стають безхатченками, 14% — скоюють самогубство.

Тому створення будинків сімейного типу допоможе змінити цю сумну статистику.

Такий вид дитячого будинку створюється за бажанням подружжя або окремої особи взяти на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.