Закон і Бізнес


Позивачка — терористка


№23 (1373) 09.06—15.06.2018
5371

Відсутність реагувань з боку правоохоронних органів на прямі погрози на адресу служителів Феміди породжує в громадян відчуття безкарності. Й вони продовжують залякувати суддів, вимагаючи ухвалення рішень на свою користь.


У листопаді минулого року Інна Сувертак із Суворовського районного суду м.Одеси вже направляла до прокуратури окрему ухвалу щодо погроз підірвати суд, які містила заява від позивачки в одній зі справ. Тепер вона звернулась і до Вищої ради правосуддя (№2592/0/6-18), оскільки образи та погрози повторилися.

У новому листі позивачка прямо говорить: «Я вас прямо в залі суду застрелю зі свого пістолета або підпалю вас усіх, сепаратистів. Я можу з вами робити все! Палити, вбивати, грубіянити, і ви мені нічого не зробите…» І вимагає ухвалити рішення на свою користь.

Після першої ухвали прокуратура відмовчалася. Тож суддя направила другу. Тепер, напевне, очікує, що ВРП підштовхне правоохоронців до ефективніших дій. Бо, якщо ці рядки написала психічно не зовсім здорова людина, вони принаймні повинні пересвідчитися, чи дійсно в неї є зброя. Якщо ж позивачка не визнана недієздатною, то, напевне, є підстави, аби виправити помилку.