Закон і Бізнес


Адвокати обговорили проблемні питання адвокатури майбутнього


04.06.2018 15:01
3877

На VІII Західноукраїнському юридичному форуму АПУ, що проходив недавно у Львові, адвокати обговорили актуальні питання адвокатури, а саме кризу щодо доступу до професії.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі Асоціації правників України.

Під час форуму під керівництвом адвоката Андрія Вишневського, керівника програми «Адвокат Майбутнього», адвокати дискутували  про актуальні питання адвокатури.

Серед учасників дискусії — Тарас Дашо, партнер KODARY Partners, та адвокат, партнер VB PARTNERS, Президент Асоціації правників України (2013-2017) Денис Бугай, який розпочав цю дискусію із спеціальної доповіді «Криза професії. Чи можлива швидка модернізація? Якою буде професія за 5 років?».

 «Я бачу кризу візії та лідерства професії адвоката, я бачу кризу щодо доступу до професії – хто може бути адвокатом, і, безумовно, це криза цінностей і питання етики та дисциплінарної відповідальності. Це три ключові питання, на вирішення яких треба направити усі наші зусилля», — зазначив Д.Бугай.

Адвокати проаналізували особливий статус адвоката у контексті привілеїв та відповідальності, роль адвокатського самоврядування, бажані правила допуску до професії, професійну етику тощо.

Як зазначив Т.Дашо, якщо 5 років тому іспит був лише черговим кроком у розвитку юриста, то на сьогодні це є гостра необхідність для тих, хто планує захищати інтереси клієнтів у суді.

«Якщо ти хочеш іти до суду, ти повинен бути адвокатом. Крапка. Відповідно, якщо раніше стосунки адвокатів з органами адвокатського самоврядування були дружньо-дистанційними, то тепер органи адвокатського самоврядування матимуть значний вплив на професійну долю кожного адвоката», — підкреслив адвокат.