Закон і Бізнес


Правники поділися досвідом у сфері забезпечення позову


04.06.2018 13:31
3773

На VІII Західноукраїнському юридичному форумі АПУ, що проходив недавно у Львові, правники обговорили новели процесуального законодавства у сфері забезпечення позову.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі Асоціації правників України.

Під час форуму, Олександр Кренець, старший юрист, адвокат ЮФ Evris, розповів, що згідно з новим процесуальним законодавством у ЦПК та ГПК з’явились 2 нові способи забезпечення позову, а в КАС — 3.

Так, ЦПК та ГПК містять 2 нових способи забезпечення позову: зупинення митного оформлення товарів та арешт морського судна. Перелік способів відкритий, тобто суди можуть на власний розсуд обирати інший спосіб, не передбачений ЦПК та ГПК.

Щодо КАС, то тут з’явились 3 нові способи забезпечення позову: встановлення обов’язку відповідача вчинити певні дії, заборона вчиняти дії, зупинення стягнення на підставі виконавчого документа. Крім того, встановлено вищі вимоги до заяви щодо вжиття заходів забезпечення позову та встановлено часові обмеження для розгляду таких заяв. Також автор проаналізував цікаве нововведення – зустрічне забезпечення позову.