Закон і Бізнес


У ВККС повідомили, коли пройде другий конкурс до ВС


31.05.2018 17:33
6743

Наприкінці вересня — на початку жовтня 2018 року ВККС планує провести другий конкурс на заміщення посад суддів Верховного Суду.


Як повідомили в ВККС, кількість вакансій визначить Державна судова адміністрації України, повідомляє «ЗіБ».

Вища кваліфкомісія судів вже завершує оцінювання першої тисячі суддів України, з яких близько 10 % суддів не пройшли переатестацію і не відповідають займаній посаді. А ось друга тисяча суддів в червні розпочне складати морально-психологічне тестування та проходити співбесіди з психологами.

Голова ВККС Сергій Козьяков в інтерв’ю журналістам повідомив, що у другій половині півріччя Комісія планує зосередитись на доборі суддів у місцеві суди та провести кваліфікаційний іспит для кандидатів у суддів з числа помічників суддів, які на днях завершують тримісячну спеціальну підготовку в Національній школі суддів України, а також для кандидатів у судді з другого та третього відборів.

С. Козьяков додав, що дуже важливо зараз добрати суддів та заповнити вакансії в судах, яких наразі близько 2,4 тис. За його прогнозами, кількість незаповнених вакансій зростатиме, адже, як показало кваліфоцінювання, не всі судді підтверджують відповідність займаній посаді.

Також голова ВККС повідомив, що найближчими днями завершується спеціальна перевірка кандидатів на конкурс до Вищого суду з питань інтелектуальної власності, та вже восени цього року пройдуть  іспити. А через кілька тижнів будуть опубліковані екзаменаційні питання для конкурсу в IP-суд.