Закон і Бізнес


В Україні неповнолітніх злочинців поменшало у понад 3 рази


31.05.2018 16:15
5052

Сьогодні у виховних колоніях України та секторах для тримання неповнолітніх знаходиться лише 146 засуджених неповнолітніх. Кількість злочинів серед неповнолітніх зменшується завдяки удосконаленню підходів до правосуддя для дітей.


Досвідом у впровадженні правосуддя для дітей поділилось Міністерство юстиції України під час Світового конгресу з правосуддя для дітей, що проходив у Парижі 28-30 травня, повідомляє «ЗіБ».

Стратегія реформування правосуддя для дітей, запуск системи пробації, яка передбачає альтернативні види покарання до неповнолітніх, дозволили значно зменшити кількість неповнолітніх у місцях позбавлення волі.

Кількість злочинців серед неповнолітніх в Україні зменшилась у більш ніж 3 рази протягом 2011-2016 років: з 16 626 до 5 230.

На світовому конгресі було обговорено глобальну проблему  залучення дітей до насильницького екстремізму. Також піднімалася тема впровадження більш ефективних способів зниження рівня правопорушень серед неповнолітніх та вдосконалення механізму захисту дітей, які знаходяться у групі ризику, включаючи ранню профілактику.

Окрім цього, на світовому форумі приділили увагу темі рецидивів злочинів серед неповнолітніх. Як відзначили в Мінюсті, серед дітей, які потрапляють у місця позбавлення волі, 68% вчиняють злочини знову.