Закон і Бізнес


Рахунки 4 млн користувачів WebMoney заблоковані


29.05.2018 10:36
3986

Національний банк України ухвалив рішення про скасування реєстрації внутрішньодержавної системи розрахунків «WebMoney.UA» через санкції. Після заборони Webmoney гроші 4 млн клієнтів виявилися заблокованими.


Про це йдеться у рішенні Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Національного банку України від 25.05.2018 № 136, повідомляє «ЗіБ».

У компанії WebMoney.UA заявили, що гроші 4 млн клієнтів системи тепер заблоковані. Зараз компанія займаєтьсяна вирішенням цих проблем у правовому полі.

Відповідне рішення про скасування реєстрації прийнято у зв’язку із застосуванням персональних спеціальних обмежувальних заходів (санкцій) до платіжної організації внутрішньодержавної системи розрахунків «WebMoney.UA» згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 02.05.2018 «Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», введеним в дію Указом Президента України від 14.05.2018 № 126/2018.

Окрім скасування реєстрації «WebMoney.UA», з огляду на застосовані РНБО санкції Національний банк України також ухвалив рішення про:

1)    відкликання (анулювання) ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, виданої ДП «ФУ «ВМ-Фактор»;

2)    скасування реєстрації ДП «ФУ «ВМ-Фактор» як учасника платіжних систем;

3)    скасування реєстрації учасників внутрішньодержавної системи розрахунків «WebMoney.UA»;

4)    скасування реєстрації ТОВ «Пеймастер» як оператора послуг платіжної інфраструктури.

Зазначимо, що за підсумками 2017 року частка «WebMoney.UA» на ринку внутрішньодержавних переказів, здійснених з використанням платіжних систем становила 0,2%, за підсумками першого кварталу 2018 року – 0,08%.