Закон і Бізнес


Одеські правники обговорили проблемні питання функціонування інституту присяжних


23.05.2018 13:29
3616

Судді, експерти, науковці та представники адвокатури і державних органів винесли на обговорення функціонування інституту присяжних. Зазначали про необхідність професійної підготовки громадян, які прагнуть брати участь у здійсненні судочинства.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі ТУ ДСА в Одеській області, на робочому засіданні «Міжвідомчого комітету системи правосуддя Одеської області» головною темою стала незалежність присяжних та їх популяризація у суспільстві.

Зібрались дійсно ті, хто має до цього безпосереднє відношення: координатор з питань комунікації українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи – Дмитро Шинкарук, заступник голови апеляційного суду Одеської області - Андрій Дрішлюк, суддя Київського районного суду м. Одеси – Володимир Петренко, заступник голови Ради адвокатів Одеської області – Андрій Костін, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області - Світлана Клішина,  в.о. начальника ТУ ДСА України в Одеській області – Вячеслав Глущенко, начальник юридичного відділу ТУ ДСА України в Одеській області – Ніна Львова,  присяжний Приморського районного суду м. Одеси, керівник Громадської організації «Асоціація присяжних України» - Сергій Сахненко, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування – Степан Давтян, заступник начальника відділу ОНВ ГУНП в Одеській області – Жана Мішина, заступник начальника відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Одеській області – Юлія Коржова.

Правники та експерти вирішували як систематизувати аналіз роботи засідателів Одеського регіону, розроблювали тренінги для підготовки та підвищення кваліфікації присяжних.