Закон і Бізнес


Призначена дата кваліфіспиту для отримання свідоцтва нотаріуса


23.05.2018 10:02
6847

26 липня Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату буде проведений кваліфікаційний іспит на право на зайняття нотаріальною діяльністю.


Як повідомили в прес-службі Мінюсту, іспит відбудеться 26 липня о 9:00 год. у приміщенні Міністерства юстиції України за адресою: м. Київ, вул. Січових Стрільців, 73, повідомляє «ЗіБ».

Реєстрація осіб розпочинається о 8:00 до 8:40 год.

Особа, яка має намір складати кваліфікаційний іспит, до 6 липня 2018 року особисто  подає до відповідного  Головного територіального управління юстиції заяву про внесення до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату подання про допуск цієї особи до кваліфікаційного іспиту.

До заяви додаються наступні документи:

- оригінал та копія диплома про повну вищу юридичну освіту;

- оригінал та копія довідки про відсутність судимості;

- трудова книжка та копія трудової книжки, якщо особа на час подачі документів не працює;

- копія трудової книжки, завірена за місцем роботи, якщо особа на час подачі документів працює;

- паспорт громадянина України та копія першої, другої сторінок паспорта громадянина України та сторінки, на якій розміщено штамп про реєстрацію місця проживання фізичної особи.

Особа, яка пройшла стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса, додає до заяви також висновок та копію висновку про проходження стажування в нотаріуса.

Особа, що складає кваліфікаційний іспит для підтвердження кваліфікації, додає до заяви також копію свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Таксономія іспиту та зразок екзаменаційних завдань розміщений у рубриці «Напрями діяльності» підрубрики «Нотаріат» розділу «Вища кваліфікаційна комісія нотаріату» підрозділу «Інформація до кваліфікаційних іспитів».