Закон і Бізнес


ВРП розгляне рекомендації ВККС щодо призначення суддів першочергово


22.05.2018 17:08
5568

Під час засідання 22 травня Вища рада правосуддя розподілила між членами Ради 95 матеріалів рішень Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо рекомендацій для призначення кандидатів на посади суддів за результатами кваліфікаційного оцінювання.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі ВРП.

Відповідно до частин другої та третьої статті 36 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Рада ухвалює рішення щодо внесення Президентові України подання про призначення судді на посаду за результатами розгляду рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, до якої обов’язково додається особова справа (досьє) кандидата на посаду судді. За результатами попереднього розгляду доповідач складає висновок щодо можливості призначення судді на посаду та виносить такий висновок на розгляд Вищої ради правосуддя.

Як повідомив під час засідання член ВРП Вадим Беляневич, до Вищої ради правосуддя 21 травня 2018 року від ВККС надійшло 95 матеріалів рішень щодо рекомендацій для призначення на посади суддів за результатами кваліфікаційного оцінювання.

Враховуючи необхідність розгляду у стислі строки  рішень ВККС щодо рекомендацій для призначення кандидатів на посади суддів, а також рівномірного їх розподілу між членами Вищої ради правосуддя, ВРП, керуючись статтею 34 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», вирішила здійснити розподіл між членами Ради рекомендацій без урахування раніше розподілених матеріалів та коефіцієнтів навантаження.