Закон і Бізнес


Недогодив прокурорам


№20 (1370) 19.05—25.05.2018
5753

Голова Одеського апеляційного адміністративного суду Андрій Бітов підтримав свого колегу, проти якого фабрикують кримінальну справу правоохоронці області. Нібито суддя був відсутній на роботі майже весь рік і привласнив свою зарплату за цей час.


Сам суддя Володимир Романішин, який звернувся до Вищої ради правосуддя двома тижнями раніше (№2094/0/6-18), розповів, що наприкінці минулого року розглядав скаргу готельного комплексу на закриття адміністративної справи, в якій оскаржувалися неправомірні дії державного реєстратора. Ще тоді він отримував усні натяки на те, що у цій справі нібито зацікавлений прокурор області. Й якщо рішення його не влаштує, то у судді виникнуть проблеми.

Суддя до порад не дослухався. Спочатку його перевірили на дотримання вимог законодавства у сфері запобігання корупції. А згодом — викликали на допит в якості свідка у кримінальному провадженні за фактом привласнення майна працівниками ОАГС. За версією прокуратури, суддя був відсутній на роботі 220 днів упродовж 2017 року, але отримував зарплату, доплати і премії.

А.Бітов звернув увагу ВРП (№2396/0/6-18) на той факт, що відповідні відомості до ЄРДР внесені не лише у вихідний день, та ще й за 15 хв. до опівночі. До того ж лист управління СБУ в Одеській області, на підставі якого внесені відомості, датований 3 місяцями пізніше. Стосовно відсутності судді на роботі, голова ОААС повідомив, що В.Романішин відпрацював 186 днів, 58 днів перебував у відпустці, а 4 — у відрядженні.

На думку судді, керівництво прокуратури, «яке не приховує свого «вінницького» походження, сподіваються на безкарність» через свої зв’язки. А сам тиск пов’язує з наближенням виборчого процесу.