Закон і Бізнес


ГПУ зобов’язали розслідувати тиск на суддів ОАСК


18.05.2018 17:41
3581

Печерський районний суд міста Києва зобов’язав ГПУ внести відомості до ЄРДР про кримінальне правопорушення та розпочати досудове розслідування за фактом втручання у діяльність суддів Окружного адміністративного суду міста Києва.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі суду.

Печерський районний суд міста Києва задовольнив скарги суддів Окружного адміністративного суду міста Києва на бездіяльність уповноважених осіб Генеральної прокуратури  України щодо невнесення ними до ЄРДР відомостей про кримінальне правопорушення, вчинене працівниками НАБУ щодо  втручання в діяльність судових органів. Суд зобов’язав уповноважених осіб ГПУ внести відомості про кримінальне правопорушення до ЄРДР  та розпочати досудове розслідування.

Як повідомлялось раніше, Національне антикорупційне бюро України  відкрило  кримінальне провадження за статтею 375 КК України (постановлення завідомо неправосудного рішення) щодо обставин розгляду Окружним адміністративним судом міста Києва справи за позовом Романа Насірова до Державної фіскальної служби України. Колегія суддів, яка задовольнила позов Насірова вважаючи, що доводи НАБУ ґрунтуються  на явно надуманих підставах і їх можна вважати не чим іншим, як спробою тиску на суд, відповідно до закону, повідомила Вищу раду правосуддя та Генеральну прокуратуру України про втручання в їх діяльність щодо здійснення правосуддя

Наразі ВРП ще не розглянула дане питання. Водночас, під час розгляду Печерським судом скарг суддів, з письмових заперечень відповідача стало відомо, що  за фактом винесення  неправосудного рішення, САП закрило кримінальне провадження щодо суддів Окружного адміністративного суду міста Києва. У результаті, Печерський районний суду міста Києва зобов’язав ГПУ внести відомості до ЄРДР  про кримінальне правопорушення та розпочати досудове розслідування  за фактом втручання у діяльність суддів Окружного адміністративного суду міста Києва.