Закон і Бізнес


Захисників побільшало


№20 (1370) 19.05—25.05.2018
6397

Торік до Єдиного реєстру адвокатів України було внесено понад 4,2 тис. записів про нових адвокатів. І сьогодні лави адвокатського корпусу налічують майже 40 тис. правників.


Такі дані наведені у звіті Національної асоціації адвокатів України про діяльність вищих та регіональних органів адвокатського самоврядування за минулий рік. Отже за час, що пройшов від створення НААУ, кількість адвокатів зросла більш ніж утричі.

Станом на грудень 2017-го найбільше адвокатів зареєстровано у Києві та області — 4527 та 4712, відповідно. Найменше, якщо не брати до уваги Крим та Севастополь, — у Сумській (440), Кіровоградській (529) та Херсонській (539) областях.

Як свідчить статистика, лише кожен п’ятий адвокат працює в адвокатських об’єднанні чи бюро. В той час як 79,9% віддають перевагу індивідуальній діяльності. Серед адвокатів чоловіків удвічі більше ніж жінок.

Прикметно, що майже кожен третій адвокат за рік взяв участь у семінарах та тренінгах з підвищення кваліфікації, що були організовані НААУ самостійно чи спільно з іншими партнерами.

На жаль, не йде на спад кількість звернень до асоціації з приводу порушення прав адвокатів. Торік таких надійшло 105. Й у більшості випадків НААУ доводиться звертатися з цього приводу до правоохоронних органів, аби останні належно реагували на такі факти.