Закон і Бізнес


В Україні вивчають можливість зменшити навантаження на пенітенціарну службу


У робочій зустрічі з керівником проекту Ліно Бросіусом, експертами Лідеке Шакель та Андрієм Алєксєєвим взяли участь заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький, начальник планово-фінансового управління Ярослав Покотило.

17.05.2018 14:55
5622

Лише ув’язнення не зменшує кількість повторних злочинів. Тому слід шукати способи, як можна зменшити навантаження на пенітенціарну службу в Україні.


Як повідомили «ЗіБ» у ДСАУ, Центром суддівських студій спільно з Центром міжнародного правового співробітництва (Нідерланди) і Нідерландським Гельсінським комітетом за підтримки Верховного Суду, Міністерства юстиції України та Генеральної прокуратури України розпочато реалізацію Проекту МАТРА «Пробація та альтернативні види покарань в Україні», що розрахований до 2021 року.

В рамках проекту експерти вивчатимуть пропорційність доведених злочинів призначеним покаранням; застосування судами альтернативних позбавленню волі видів покарань (виправні роботи, умовне позбавлення волі тощо), користь суспільству від їх застосовування та виконання. Наразі експерти Проекту проводять базове дослідження щодо застосування судами адміністративних стягнень та кримінальних покарань.

Програма МАРТА започаткована Міністерством закордонних справ Нідерландів в 1994 році, спрямована на підтримку перехідних процесів в країнах центральної та східної Європи.

Закон і Бізнес