Закон і Бізнес


З 14 липня у Києві проїзд у наземному транспорті та метро подорожчає


13.07.2018 14:49
17762

З 14 липня вартість разової поїздки в метро і наземному транспорті Києва становитиме 8 гривень, а вартість проїзду за проїзними квитками на місяць та безконтактними картками — від 6,3 гривень за одну поїздку.


Нові тарифи встановлені згідно з проектом розпорядження Київської міської державної адміністрації, передає «Закон і Бізнес».

Пасажири, котрі користуються проїзними квитками на місяць та безконтактними картками, при їх поповненні сплачуватимуть за одну поїздку від 6,3 гривень, а 8 гривень сплачуватимуть пасажири, що користуються міським громадським транспортом інколи або гості столиці.

Зміна тарифів пов’язана з підвищенням цін на енергоресурси та вартість експлуатації транспорту.

Разом із запровадженням нових тарифів пасажирам буде запропонована широка гамма проїзних квитків. Вартість проїзного квитка на один календарний місяць у наземному транспорті (без обмеження кількості поїздок) коштуватиме 390 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 46 поїздок) – 570 грн; на 2 види транспорту (наземний + метро на 62 поїздки) – 670 грн. Вартість разового квитка на перевезення у міській електричці становитиме – 8 грн.

Для пенсіонерів, ветеранів АТО, чорнобильців та інших пільгових категорій населення проїзд залишиться безкоштовним.