Закон і Бізнес


Не те святкуємо…


№18-19 (1368-1369) 10.05—18.05.2018
4332

Україні слід відновити історичну справедливість у частині визнання ролі союзників у завершенні європейської кампанії у Другій світовій війні. Для цього День Перемоги необхідно відзначати не 9, а 8 травня.


Як зазначає автор проекту «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України» (№8342), дата 9 травня має не історичний, а геополітичний та ідеологічний контекст. Мовляв, її вибрали не через особливості обчислення часу на момент підписання акту про капітуляцію, а для підкреслення виключної ролі «Радянського Союзу і особисто Йосипа Сталіна як беззаперечного та безспірного борця із нацизмом».

Тож, наголошує нардеп, якщо об’єднати День Перемоги і День пам'яті та примирення, це зменшить вплив «прорадянської та російської пропаганди через ідеологічні штампи про «Велику Вітчизняну Війну». Крім того, у такий спосіб Україна визнає внесок Великої Британії, Сполучених Штатів Америки та інших країн антигітлерівської коаліції у перемогу над нацизмом в Європі.

До речі, уточнення про європейську кампанію знадобилося автору через той факт, що офіційною датою завершення Другої світової війни є не 8 травня, а 2 вересня 1945 року.