Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 9-14 липня


09.07.2018 08:50
4718

Вища рада правосуддя розглядатиме питання про призначення суддів, а також скарги суддів на рішення дисциплінарних палат ВРП. ВККС — вирішуватиме питання добору суддів до місцевих судів. Також плануються тематичні круглі столи та семінари.


9 липня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Вона розгляне одну дисциплінарну справу та з’ясує, чи є підстави для відкриття дисциплінарних проваджень за 22 скаргами на дії суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у складі колегій.

Упродовж усього тижня триватимуть співбесіди у межах кваліфікаційного оцінювання представників місцевих та апеляційних судів. Загалом планується поспілкуватися із 141 суддею.

10 липня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя.

Воно розпочнеться з розгляду клопотання про продовження строку тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя. Потім ВРП визначатиметься із внесенням подань Президентові про призначення 70 суддів до місцевих судів, а також розгляне 13 заяв про звільнення за загальними обставинами.

11 липня

Працюватимуть перша та третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя.

Планується винести рішення у 4-х дисциплінарних справах та вивчити 26 скарг на дії суддів.

12 липня

Відбудеться засідання Вищої ради правосуддя.

Розглядатимуться матеріали щодо внесення подань Президенту про призначення 6 суддів. Також Рада проаналізує подання третьої дисциплінарної палати ВРП щодо застосування дисциплінарного стягнення до судді у вигляді тимчасового відсторонення від здійснення правосуддя та направлення на підвищення кваліфікації до Національної школи суддів.. Крім того, розглядатимуться дві скарги: судді — на висновок ДП ВРП та прокурора — на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

13 липня

Засідатиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

На порядку денному — 2 дисциплінарні справи та 13 скарг на дії суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме у складі колегій.

Визначатимуться результати спеціальної перевірки у межах добору 31 кандидата на посаду судді місцевого суду та 2 — до Вищого суду з питань інтелектуальної власності. Також планується надати рекомендації 10 суддям для призначення на посади.

У Києві відбудеться чергове засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

На ньому мають розглянути 12 скарг на рішення, дії та бездіяльність кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

У Рівному пройде обговорення «Професійна етика та виклики перед жінками в юридичній професії».

Його організовує відділення Асоціації правників України в Рівненській області спільно з ГО «Центр «Жіночі перспективи», Асоціацією жінок — юристок України «ЮрФем» та Радою адвокатів Рівненської області.

14 липня

У Тернополі відбудеться конференція адвокатів Тернопільської області.

Делегати серед іншого планують заслухати звіти органів місцевого професійного самоврядування, визначитися з придбанням та ремонтом приміщення, затвердити штатні розписи та кошториси на 2019 рік, а також визначити пріоритети та основні напрями діяльності органів адвокатського самоврядування області.

У Києві можна буде прослухати курс «100 правових норм про уникнення кримінальної відповідальності».

Заняття, організоване Вищою школою адвокатури, допоможе опанувати систему правових норм, що дозволяють правопорушнику на цілком законних підставах не бути притягнутим до «реальної» або «повної» кримінальної відповідальності.

У Луцьку відбудеться семінар з підвищення кваліфікації адвокатів.

Навчання, яке організовує Національна асоціація адвокатів України, буде присвячене найбільш актуальним питанням тлумачення та застосування українського законодавства, адвокатської етики тощо.

Закон і Бізнес