Закон і Бізнес


Закарпатського суддю звільнили за п’яне водіння


10.05.2018 17:49
6866

Вища рада правосуддя звільнила Михайла Ротмістренка з посади судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області.


Про це «ЗіБ» повідомили у прес-службі ВРП.

Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 2 жовтня 2017 року ухвалено рішення №3075/2дп/15-17 про притягнення судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області М.Ротмістренка до дисциплінарної відповідальності на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення його з посади судді.

Нагадаємо, що дисциплінарну справу стосовно судді  відкрито на підставі скарги прокурора Закарпатської області щодо дисциплінарного проступку судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області  М.Ротмістренка. У скарзі зазначено, що суддя вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з керуванням транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Скаржник вказав, що постановою Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 25 листопада 2016 року у справі №303/5217/16-п встановлено, що 17 серпня 2016 року суддя М.Ротмістренко поблизу міста Мукачева Закарпатської області керував транспортним засобом марки «BMW» у стані алкогольного сп’яніння, а саме у крові останнього виявлено 2,4 проміле алкоголю, що в 11 разів перевищує максимально допустиму законодавством норму. При цьому суд закрив провадження у справі про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) стосовно М.Ротмістренка у зв’язку із закінченням передбачених статтею 38 КУпАП строків накладення адміністративних стягнень. Також автор скарги зазначив, що 9 грудня 2016 року в електронних засобах масової інформації оприлюднені відомості про повторне вчинення суддею адміністративного правопорушення, пов’язаного з керуванням транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звільнити М.Ротмістренка з посади судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.