Закон і Бізнес


Швидкість понад якість


№18-19 (1368-1369) 10.05—18.05.2018
4528

Враховуючи, те що жадані квитки вболівальники здобули ще наприкінці березня, чи не пізно спохватились представники влади? Можливо, поки ухвалення законопроекту дійде до кінцевої стадії володарі футбольного кубку вже святкуватимуть перемогу.


Лише на початку травня народні депутати зареєстрували законопроект "Про забезпечення охорони та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року та фіналу жіночої Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року в Україні" (№8335). Ще до заглиблення у текст документу з'являється підозра про його запізнілу появу.

Річ у тім, що всі дізнались про проведення вирішального матчу у столиці ще восени 2016 року, однак, як завжди, зі створенням спеціального закону затягнули до останнього. І, якби ж він дійсно був всеохоплюючим та довершеним, однак аналіз викладених у ньому норм, дозволяє припустити, що поспішали законотворці явно не за трофеєм.

Зокрема, лише продаж квитків неуповноваженою особою передбачає адміністративну відповідальність. Але чи встигне вона знайти своїх винуватців, якщо вже сьогодні дуже важко придбати перепустку на матч у перекупника?

Та й ініціювання створення окремого акту викликає сумніви, адже правила УЄФА повністю регулюють питання захисту IP кубку Ліги Чемпіонів.