Закон і Бізнес


На роботі не жити!


№18-19 (1368-1369) 10.05—18.05.2018
4738

Членам Палати представників можуть законодавчо заборонити ночувати на роботі. У подібній практиці підозрюють кожного п’ятого законодавця.


Відповідний законопроект буде внесений на розгляд конгресменів до кінця травня. Його автори стверджують, що перетворення офісів у спальні порушує правила IRS і етику Конгресу.

«Це нездорова практика. Це гидко. Я не хотів би проводити зустрічі в чиїйсь спальні», — сказав демократ Бенні Томпсон. Він додав, що це також суперечить закону, повідомляє The New York Post.

Ті ж, хто змушений ночувати в офісі, виправдовують таку поведінку високою вартістю оренди житла. «Якщо ми встановимо вимогу, що кандидатові потрібно орендувати або купити житло в окрузі Колумбія, тоді тільки мільйонери будуть членами Конгресу», — відзначив член Палати представників Ден Донован.

Річ у тому, що для приїжджих конгресменів компенсації за найм житла не передбачені. Вважається, що їм достатньо зарплати в сумі $174 тис. на рік. Тимчасом як для законодавців штатів такі виплати коливаються в діапазоні від $175 до 190 на день.

При цьому орендна Плата за найдешевшу однокімнатну квартиру у Вашингтоні стартує від $2000 на місяць. Крім цього, конгресмени змушені оплачувати житло в рідному штаті.

Кількість членів палати представників, які сплять в офісних приміщеннях Конгресу, становить приблизно 100 чоловік. Це більш ніж 20% від членів законодавчого органу.