Закон і Бізнес


Поганий приклад

Батьки забанили мультсеріал, що прищеплює дітям «свинські звички»


Популярність серіалу привела до того, що на вулицях китайських міст стали з’являтися люди, одягнені в костюми свинки Пеппи.

№18-19 (1368-1369) 10.05—18.05.2018
6818

У Китаї мультфільм про свинку Пеппу прирівняли до голих фотографій, популяризації трансгендерів і демонстрації зброї. І ввели обмеження на доступ до матеріалів, пов’язаних із цим персонажем.


Так, з додатку он-лайн-платформи Douyin уже зникли всі ролики мультсеріалу, а також записи під відповідними хештегами. Причиною, ймовірно, стали скарги батьків на те, що британський мультсеріал формує в дітей неправильні уявлення про дружбу й суспільство, повідомляє The Global Times.

Користувачі пов’язали героїню мультсеріалу з так званою суспільною людиною (shehuiren). Це слово має негативний відтінок і означає людину, яка веде невідповідний загальноприйнятій моралі спосіб життя, має погану освіту й не має постійної роботи.

З моменту появи серіалу в Китаї в 2015 році серед дорослих виник цілий субкультурний рух. На думку чиновників, він може завдати шкоди китайському суспільству, виховуючи в молоді культ неробства й неуцтва.

Про скарги на мультсеріал повідомлялося також у листопаді минулого року. Тоді батьки говорили, що після його перегляду діти починають поводитися, як свині. Заборона поки що не має офіційного характеру, тому на інших ресурсах мультфільм доступний.