Закон і Бізнес


ВС визнав припинення виплати пенсії переселенцям незаконним


04.05.2018 18:01
8310

Верховний Суд розглянув зразкову справу за позовом пенсіонерки з Донбасу до управління Пенсійного фонду України про визнання неправомірними дій, зобов’язання вчинити певні дії щодо виплати пенсії внутрішньо переміщеній особі.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі ВС.

Так, Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду 3 травня 2018 року ухвалив рішення по зразковій справі про припинення виплати пенсії тимчасовій переселенці.

Позивачка-пенсіонерка у зв’язку з проведенням бойових дій та антитерористичної операції в її населеному пункті була змушена переїхати до іншого населеного пункту, де стала на облік як внутрішньо переміщена особа. Проте Пенсійний фонд України з 1 квітня 2017 року припинив їй виплату пенсії . Пенсіонерка подала позов про захист своїх прав.

Верховний Суд визнав неправомірними дії управління ПФУ щодо припинення виплати призначеної за віком пенсії, та зобов’язав ПФУ відновити позивачці виплату пенсії.

За виконанням цього рішення  встановлено судовий контроль. Окрім цього, ПФУ повинно подати звіт про виконання судового рішення у місячний строк з дати набрання цим рішенням законної сили.

Повний текст рішення буде виготовлено протягом п’яти робочих днів.