Закон і Бізнес


Харківський суддя, підозрюваний у хабарництві, відсторонений від правосуддя


04.05.2018 15:07
4672

Cуддю Дзержинського районного суду міста Харкова Сергія Лазюка тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.


Таке рішення прийняла Вища рада правосуддя на засіданні 4 травня 2018 року, повідомляє «Закон і Бізнес».

Член Вищої ради правосуддя Микола Гусак повідомив, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою судді Дзержинського районного суду міста Харкова Сергія Лазюка у вчиненні кримінального правопорушення.

У клопотанні вказується, що детективи НАБУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою судді у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України. Матеріали цього кримінального провадження 29 січня 2018 року було направлено до Чутівського районного суду Полтавської області.

Нагадаємо, що рішеннями Вищої ради правосуддя від 19 серпня 2017 року №2473/0/15-17 та від 29 вересня 2017 року №3041/0/15-17 суддю  Сергія Лазюка у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні двічі тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя.

Вища рада правосуддя ухвалила клопотання прокурора задовольнити та тимчасово, до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження, відсторонити суддю Дзержинського районного суду міста Харкова Лазюка Сергія Володимировича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності